Ga naar de inhoud

Save the date: op 8 december organiseert de Academie voor Beeldvorming in samenwerking met het programma Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch een stadsgesprek over de Gezondheidskloof. Gezondheidsverschillen bestaan al jaren. Door de coronacrisis werden ze extra pijnlijk voelbaar. Gelukkig kunnen we gezondheidsverschillen verkleinen. Maar hoe?

Meer over het project Gezondheidskloof

Gezondheidskloof?
Overal in Nederland leven mensen met een laag inkomen en minder opleiding gemiddeld zeven jaar korter. Ze leven bovendien 15 jaar minder in goede gezondheid. Zo ook in gemeente ‘s-Hertogenbosch. Sinds de coronacrisis is deze kloof in onze samenleving groter geworden.

Waar valt te leren?
Vanuit vier buurten start de Academie voor Beeldvorming in samenwerking met het programma Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch een actieonderzoek. Wat is jouw ervaring met de gezondheidskloof? Wat valt er te leren? Welke schouders in de stad kunnen mee gaan dragen?

Schrijf in je agenda!
Kom donderdagavond 8 december naar Huis73, Hinthamerstraat 72, voor het Stadsgesprek over de Gezondheidskloof. Inloop om 19u, start programma om 19u30. Bestel je gratis kaartje via Huis73.

Wat gaan we doen?
We verkennen graag met jou hoe deze kloof er in de gemeente ’s-Hertogenbosch uit ziet. Wat kunnen we er hieraan doen? Aan het eind van de avond stellen we een actieagenda op die de basis vormt voor het actieonderzoek waar we de komende jaren aan werken. Met als doel het verkleinen van de gezondheidskloof.

Met o.a. Mojgan Mohajer (team Stadsontwikkeling), Dewi van Maaren (programma Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch), Wafae Zougari en Imane Bouabid (Hambaken Doet), Bahia Said, Samia Belasla en Anab Elmi (Vrouwengroep West), Jasna en Mirela Habibovic (Neofit), Klaas Burger, Malou van Doormaal (Academie voor Beeldvorming) Marloes Vreeswijk (kunstenaar) en Ruud Geven (Huis73).