Ga naar de inhoud
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse

Vorig jaar stelden we ‘(R)oma: a (family) history’ tentoon in Stedelijk Museum Breda. Zij én Stadsarchief Breda kopen dit werk nu samen aan, bestaande uit de film, krantenartikelen, archieffoto’s, voorwerpen en familiestukken. Op 26 januari 2023 was de officiële overdracht met de familie Hopic erbij.

Meer over het project (R)oma: een (familie)geschiedenis

Van 5 november 2021 t/m 13 maart 2022 was de tentoonstelling (R)OMA: een (familie)geschiedenis te zien in Stedelijk Museum Breda. In een filmische vertelling op vier schermen, met krantenartikelen en verschillende voorwerpen maakte je kennis met de levens van de leden van de Bredase familie Hopic. 

We zijn trots dat de installatie en film van dit artistiek actieonderzoek nu zijn aangekocht door Stedelijk Museum Breda en Stadsarchief Breda. Voor ’t eerst doen de twee organisaties samen een aankoop. “En we krijgen er een familie bij! We voegen iets waardevols toe aan wat we bewaren voor de stad.”

Er vond een officieel overdrachtsmoment plaats in Stadsarchief Breda. Een deel van de familie Hopic was erbij. Daarna vierden we de samenwerking met een hapje en drankje bij Pier15.

Kunsthistoricus Manuela Zammit schreef over de museale aankoop in de bijlage Nieuwe Collectie van Metropolis M.