Ga naar de inhoud
Beeld: Imke Panhuijzen
Beeld: Nenah Gorissen
Beeld: John van Hamond
Beeld: Mike Harris
Beeld: Mike Harris
Beeld: Mike Harris

Van harte welkom bij het hoogtepunt in ons actieonderzoek naar de beeldvorming rond oud worden in ‘s-Hertogenbosch: de Manifestatie Lang Leve…! op 27 juni in de Bank van Leening in ‘s-Hertogenbosch.

Meer over het project Lang Leve…!

In het afgelopen jaar is een stadsbrede beweging gegroeid, die werkt aan een leeftijdsvriendelijke stad. Hoe kan ‘s-Hertogenbosch zo worden georganiseerd dat het fijn is om hier oud te worden? Hoe kunnen seniorennetwerken, culturele podia, zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente zo samenwerken dat oudere Bosschenaren blijven meedoen? Op 27 juni willen we je graag laten meemaken wat er allemaal is bereikt en welke plannen klaar liggen.

Wanneer? Waar?
Wanneer? 27 juni, inloop vanaf 09:30 uur. Van 10:00 tot 15:00 uur is er doorlopend programma.
Waar? Bank van Leening / Bij Katrien, Schilderstraat 33, ‘s-Hertogenbosch.

Een greep uit het programma:
– Interactieve dansvoorstellingen door Dansnest.
– Uitkomsten van het actieonderzoek Lang Leve…! in samenwerking met: Stichting Actieve Senioren, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Dansnest, Farent, Van Neynsel, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Wakkere Grootmoeders, Babel, Willem Twee, Theater aan de Parade, Design Museum, Theaterfestival Boulevard, Kameraden, Volksuniversiteit Den Bosch, Bossche ouderen en kunstenaars.
– Presentatie van fotografisch onderzoek over oud worden in ‘s-Hertogenbosch, a.k.a. ‘de stad van je moeder’, door John van Hamond, Nenah Gorissen en Imke Panhuijzen.
– Presentatie van Dansvisites door Dansnest en filmmaker Jesse Immanuel Bom.
– Een optreden van Minoux met de voorstelling ‘Moeder mag niet dood’.
– Muzikale optredens.
– Werk van studenten van Kunstacademie AKV | St. Joost.
– Presentatie van de challenge ‘De Kunst van verbinding’.
– Acties door Wakkere Ouderen en Wakkere Grootmoeders.
– En nog veel meer.

Bijzonder bezoek
Hedy d’Ancona en haar medejuryleden komen namens het Fonds Cultuurparticipatie onze stad beoordelen in het kader van het programma Age Friendly Cultural Cities. Hoe leeftijdsvriendelijk is onze stad? Hoe toegankelijk zijn kunstparticipatie en cultuurbeleving voor de ouder wordende inwoners?