Ga naar de inhoud
Foto's: Sas Schilten
Foto's: Sas Schilten
Foto's: Sas Schilten
Foto's: Sas Schilten

‘s-Hertogenbosch – Nu in de Jumbo, Pettelaarseweg 321 en bij de nummers 206 – 292: Foto’s van John van Hamond, Imke Panhuijzen en Nenah Gorissen. De beelden zijn gemaakt in samenwerking met Bossche ouderen en maken onderdeel uit van actieonderzoek Lang Leve…! De foto’s zijn tot en met 30 juni te zien.

Meer over het project Lang Leve…!

Hoe ziet oud worden eruit?
De beelden van John, Imke en Nenah Gorissen hangen in de publieke ruimte. Elke fotograaf werkte met een andere vraag: Wat voor rol speelt zorg binnen verschillende generaties? Kan je als 82-jarige nog fotomodel zijn? Wat is het verschil tussen de manier waarop we een scholier en een oudere bekijken? Door de beelden in de publieke ruimte te brengen, voeden we het gesprek over oud worden. Klopt onze beeldvorming over oud worden wel? Hoe kunnen we dit beeld diverser en representatiever maken?

Raamexpositie
Actieonderzoek Lang Leve…! legt de koppeling tussen cultuurparticipatie en eenzaamheidspreventie in ‘s-Hertogenbosch. In de maand juni organiseert het netwerk een coronaproof manifestatie in de wijk Zuid. De fotoexpositie op de “Pettelaarse Promenade” en in de Jumbo in Zuid maakt hiervan onderdeel uit. De supermarkt en tien bewoners hebben hun ramen beschikbaar gesteld.

Mee op expeditie langs de foto’s?
Je bent van harte welkom om mee te wandelen langs de foto’s. Op 25 juni neemt John je mee op een coronaproof expeditie. Er zijn twee wandelingen, om 14:00 en om 15:30 uur. We maken in kleine groepjes een korte wandeling. John van Hamond zal vertellen over zijn samenwerking met Ali (58) en Fahriye (59) die voor hun kleinkinderen en eigen ouders zorgen. Daarnaast gaan we het gesprek aan over onze eigen (voor)oordelen rondom oud worden.