Ga naar de inhoud

Het Social World Film Festival in Vico Equense aan de baai van Napels, waardeerde ‘(R)OMA: een (familie)geschiedenis’ met twee nominaties (beste documentaire, beste script) en een prijs voor beste montage.

Meer over het project (R)oma: een (familie)geschiedenis

Tijdens de vertoning op vrijdag 8 juli waren Beba Hopic en Laura Hamidovic, dochter en kleindochter van oma Hajrija Salkanovic, aanwezig in Italië. Haar levensverhaal staat centraal in de film. Samen met Klaas Burger gingen ze in gesprek met jury en publiek over de ervaring van thuisgevoel binnen verschillende generaties en de rol die het maken van de film in hun leven heeft gespeeld.

Bijzondere erkenning
Wij zijn trots om mede te delen dat ‘(R)OMA: een (familie)geschiedenis’ veel erkenning kreeg op het Social World Film Festival. Nominaties voor beste documentaire en beste script, en als kers op de taart de prijs voor beste montage! Jesse Immanuel Bom, verantwoordelijk voor de montage, reageerde verrast op de prijs: ‘Ik ben heel blij, maar ook ongemakkelijk van het feit dat ik hier persoonlijk genoemd word. Dit project was een samenwerking met zoveel mensen!’