Ga naar de inhoud
Beeld: Marieke van der Mee
Beeld: Bo van der Steen
Beeld: Bo van der Steen

Onze nieuwe stagiair Marieke van der Mee is dit schooljaar onderdeel van de Academie voor Beeldvorming en maakt direct allerlei nieuwe dingen mee. Zo gaat dat op stage! Maar wie is Marieke eigenlijk?

Introductie
We kregen een bestand met vijf pagina’s vol pogingen van Marieke om zichzelf te beschrijven. Hieronder een selectie:

  1. Marieke van der Mee is tweedejaarsstudent Sociaal Werk op het koning Willem 1 College in Den Bosch. Hen is geboren en getogen in Schijndel en staat al 18 jaar op deze aarde.
  2. Marieke is knuffelverslaafd. Dat gaat zowel over knuffels die je van iemand krijgt, als over de schattige zachte knuffels die in je bed liggen.
  3. Marieke is een creatief persoon die houdt van tekenen, schilderen, haken en schrijven. Daar zit meer achter dan je denkt. Het is een manier om te verwoorden wat je niet kan verwoorden.
  4. Marieke is een persoon die als een vraagteken door het leven gaat. Hoe ga je om met onzekerheid? Met seksualiteit? Met genderidentiteit? En met een spreekwoordelijke zware rugzak?
  5. Marieke draagt soms een t-shirt met ‘fuck off you fucking fuck‘, maar dat werkt soms averechts en spreken mensen hen juist aan.
  6. Marieke’s favoriete citaat is deze: Don’t forget to always be yourself, unless you can be a dinosaur. Than always be a dinosaur.

Stageplek
Het zoeken naar een stageplek was niet makkelijk. ‘Van de meeste organisaties kreeg ik geen reactie. Gelukkig kwam ik de Academie voor Beeldvorming tegen. Ik heb absoluut geen spijt van deze keuze, absoluut niet. De plek en de mensen met wie ik samenwerk zijn geweldig! Ik ben wel zenuwachtig voor dit stagejaar… Ik zal uit mijn comfortzone moeten komen, met mensen in contact gaan en meer vragen stellen. Dat is spannend en leuk!’

Verantwoordelijkheid
‘De eerste periode van mijn stage is achter de rug en ik heb nu al veel dingen gedaan die nieuw zijn. Zoals verantwoordelijk zijn voor het verblijf van Boris en Isa uit Bulgarije, het opzetten van een actie voor Coming Out Day met de Drag Up Family en samenwerken met zoveel mensen.’

Toekomst
‘Ik hoop dit jaar te ontdekken wat ik nou echt wil gaan doen met de rest van mijn leven. In eerste instantie had ik een heel plan voor de toekomst, maar nu weet ik het niet meer zo goed. Er zijn zo veel onderwerpen waar ik me op zou willen verdiepen. Denk aan creatieve therapie, forensische psychologie en al die interessante vervolgopleidingen, maar dan rest nog steeds de vraag: Wat wil ik nou eigenlijk gaan doen?’

Daar heb je gelukkig nog een heel jaar lang de tijd voor!

Veel plezier op je stage! πŸ’‹

Wil je kennismaken met Marieke of hen welkom heten? Stuur een mailtje naar: marieke@academievoorbeeldvorming.nl