Ga naar de inhoud
Foto: Meike van Boekel

Binnen de Academie voor Beeldvorming komt de functie vrij voor een zakelijk leider op ZZP-basis. Ben jij degene die we zoeken?

De Academie voor Beeldvorming zoekt op korte termijn een nieuwe

Zakelijk leider op ZZP-basis
*Vergoeding en uren in overleg

De Academie voor Beeldvorming is een platform voor artistiek actieonderzoek, gevestigd op de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. Vanuit radicale verbeelding oefenen we nieuw perspectief en bouwen we aan voorbeeldgemeenschappen. Zo ontstaan werkprocessen waarin kunst in een specifieke context ontstaat en daardoor ook een sociale functie krijgt. Door onze loyale en collectieve manier van werken bieden we verfrissende perspectieven op hardnekkige maatschappelijke vraagstukken.

Bijvoorbeeld
(R)oma: een (familie)geschiedenis is onlangs aangekocht door Stedelijk Museum Breda en Stadarchief Breda en won een prijs op het Social World Film Festival. De Drag Up Family groeit uit tot dé Bossche dragcommunity onder leiding van drag royalty Maybe Boozegeoisie. Het Huis van de Toekomst bouwt in Rotterdam aan een wijk die draait op menskracht. Een grote tekening van Melle Smets over het Huis van de Toekomst was tot 2 september te zien in Depot Boijmans. En het Nederlands – Bulgaarse coöperatieve uitzendbureau in oprichting, FairJobs, onderzoekt hoe we eerlijk kunnen omgaan met arbeidsmigratie. FairJobs presenteert zich tijdens het festival ‘Van Wie is de Economie?’ (oktober 2023, ’s-Hertogenbosch).

Als zakelijk leider ben je spil in ons werk:
* Wekelijks maak je deel uit van het teamoverleg.
* Met de artistieke leiding ontwikkel je een langetermijnvisie, maak je deze concreet in een financieringsstrategie, zowel meerjarig als projectmatig, en werf je deze middelen.
* Je houdt de (project)administratie up-to-date, beheert budgetten en draagt zorg voor facturatie, betalingen, contracten en de jaarrekening en je onderhoudt contact met onze accountant en financiers.
* Je bent samen met de artistieke leiding verantwoordelijk voor de organisatie en kunt waar nodig aanvullende rollen innemen in de actieonderzoeken. Je legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting achter de Academie voor Beeldvorming en bereidt de bestuursvergaderingen voor (maximaal 4 per jaar).

Organisatie
De Academie voor Beeldvorming is momenteel gevestigd op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Wij worden structureel ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant. Actieonderzoeken krijgen vorm in samenwerking met opdrachtgevers, private fondsen en overheden. Het kernteam bestaat naast jou uit twee ambitieuze artistiek leiders. We hebben regelmatig stagiairs vanuit het praktisch en theoretisch onderwijs. In de verschillende projecten zijn grotere teams actief. Het stichtingsbestuur functioneert op afstand. We geven onze praktijk vorm volgens de codes Diversiteit en Inclusie, Fair Practice en Governance Cultuur.

Ambitie
De afgelopen jaren zijn we dankzij een professionaliseringstraject, een verdubbeling van de artistieke leiding, het structureel betrekken van stagiaires en uitbreiding van het bestuur gegroeid tot een levendige netwerkorganisatie. Dit brengt uitdaging met zich mee, waarvoor we een zakelijk leider nodig hebben die affiniteit heeft met onze werkwijze. De functie geven we graag samen verder vorm, afhankelijk van je ervaring, behoefte en kwaliteiten.

Iets voor jou?
We zijn een kleine organisatie waar je veel ruimte hebt om je eigen visie te ontwikkelen. Je kan op je eigen manier ingroeien in de organisatie. Onze huidige zakelijke leider zal het werk aan je overdragen, zodat je in januari 2024 volledig bent ingewerkt. Je zal de functie invullen als zzp’er voor ongeveer 1 tot 2 dagen in de week. Vergoeding en (meer) uren in overleg.

Neem bij interesse of vragen contact op met Klaas Burger. Reacties ontvangen we graag uiterlijk 24 september 2023 via klaas@academievoorbeeldvorming.nl. Begin oktober nodigen we kandidaten uit voor een gesprek.