Ga naar de inhoud
Foto: Mike Harris
Foto: Mike Harris

Wat doe je als je geen huis meer hebt? #HUISJE #BOOMPJE wijst je de weg middels een postercampagne, rondleidingen en een gids. Het idee voor #HUISJE #BOOMPJE groeide in de STRAATRAAD: een overlegtafel van dak- en thuislozen die elke woensdagochtend bijeen komt in het Annahuis. De STRAATRAAD zoekt naar middelen om de bestaande beeldvorming rond dak- en thuisloosheid te doorbreken. Want iedereen kan zijn huis kwijt raken!

Op woensdag 7 oktober 2015 om 09:30 uur presenteert de STRAATRAAD #HUISJE #BOOMPJE: een gids van Breda voor dak- en thuislozen en alle overige geïnteresseerden. De presentatie vindt plaats in Stadsgalerij Breda tijdens het Graphic Design Festival. De eerste twee exemplaren zullen worden uitgereikt aan wethouder Patrick van Lunteren en aan iemand die de gids hard nodig heeft. Want regelmatig worden mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats geconfronteerd met vooroordelen die de weg naar een stabieler bestaan belemmeren.

Tot en met 7 oktober hangen billboards in de stad met vragen waarop het antwoord voor iedereen bekend is, maar waar dak- en thuislozen geen zekerheid over hebben: ‘Waar slaap ik vannacht?’ ‘Wat eten we vanavond?’ ‘Waar ontvang ik mijn vriendin?’ Vanaf 7 oktober hangt een nieuwe serie posters in de stad waarin deze vragen gekoppeld worden aan foto’s van dak- en thuislozen.

Vanaf 7 oktober worden bovendien STRAATTOURS gehouden. Dak- en thuislozen leiden geïnteresseerden rond door hun leefruimte. Zo wordt het gesprek over dak- en thuisloosheid in Breda gefaciliteerd.

PRESENTATIE:
Woensdag 7 oktober 2015, om 09:30 uur, in Stadsgalerij Breda, Oude Vest 34.

GRATIS GIDS HEBBEN?
Annahuis, Diaconaal Centrum Breda, Haagweg 3
Bibliotheek Breda, Molenstraat 6
Stichting Emmaüs Langeweg, locatie Veilingkade, Veilingkade 7
Zorg voor Elkaar Breda, Nieuwe Prinsenkade 24
Loket Centraal Onthaal, Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10
(VANAF 7 OKTOBER)

Tijdens Graphic Design Festival Breda is #HUISJE #BOOMPJE ook verkrijgbaar in de Stadsgalerij.

STRAATTOURS
Wil je kennismaken met het leven van dak- en thuislozen? Laat je rondleiden en bekijk Breda vanuit een ander perspectief!

Voor ouders met kinderen:
woensdag 14 oktober, van 13:30 – 15:30 uur,
woensdag 21 oktober, van 13:30 – 15:30 uur.

Voor volwassenen:
zaterdag 10 oktober, van 13:00 – 16:00 uur,
zondag 18 oktober, van 13:00 – 16:00 uur,
zaterdag 24 oktober, van 13:00 – 16:00 uur.

Vooraf opgeven bij s.vrins@annahuis.nl, 076-5217964. Verzamelen bij Stadsgalerij Breda, Oude Vest 34. Kosten: € 6,00 voor volwassenen, met een Bredapas vrijwillige bijdrage, kinderen gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleiding.