Ga naar de inhoud
Beeld: Janine Hendriks / Kustloc Brabant

Welke rol hebben kunst en creativiteit in crisistijd? Hoe verhoudt het onverwachte in de samenleving zich tot het onverwachte in de kunst? Op 29 oktober, 14:30 – 17:00 uur organiseert Kunstloc het online gesprek Panorama Brabant. Klaas Burger zal bijdragen vanuit de actieonderzoeken van de Academie voor Beeldvorming. De coronacrisis blijkt een verdere vergroter van ongelijkheid. Hoe hiermee te werken vanuit de culturele sector?

Onder leiding van programmamaker Paulien Dankers (Kunstloc Brabant) en aan de hand van vier grote thema’s (bouwen, gelijke kansen, leren en innoveren) delen Heleen Herbert (Heijmans), Klaas Burger (Academie voor Beeldvorming), Cyrille van Bragt (Helicon) en Lucas van Grinsven (ASML) hun blik op de toekomst en de uitdagingen die zij op hun thema zien. Wil van Pinxteren, gedeputeerde van o.a. Vrije Tijd, Cultuur en Sport levert ook een bijdrage aan het programma. In vier ronde tafels duiken we vervolgens de diepte in om elkaar te inspireren naar een volgende stap.

Panorama Brabant – een gesprek over de toekomst wil een breed maatschappelijk gesprek voeren waarin de toekomst en de urgentie die we daar bij voelen centraal staan. Met partners uit overheid, bedrijfsleven, zorg & welzijn, onderwijs, kunst & cultuur en creatieve sector.