Ga naar de inhoud

Op het terrein van de voormalige mengvoederfabriek De Heus bouwen we samen met inwoners en diverse betrokken partijen, waaronder de Academie voor Beeldvorming, aan een tijdelijke plek voor de stad. In het gebied zal een nieuwe, dynamische samenleving ontstaan: een sociale, culturele en economische hot spot met een internationale uitstraling.

Er wordt een stichting opgericht, de ‘Tramkade’, waarbinnen twee initiatieven – Conceptenbouwers en Pleisterplaats De Vrijheid zullen starten en bijdragen aan de ontwikkeling van het De Heus terrein tot de Tramkade.

Op het terrein van De Heus wordt in 10 jaar tijd een groot aantal verschillende projecten ontwikkeld. De projecten bestaan uit onafhankelijke business cases – opgezet door ondernemers, organisaties en burgerinitiatieven uit ’s-Hertogenbosch – die binnen de doelstelling van de stichting passen. De Stichting Tramkade start zelf als eerste met een aantal projecten als katalysator. De Academie voor Beeldvorming zal kantoor gaan houden op de Tramkade en ook, in het kader van Talentontwikkeling, werkplekken bieden aan jonge kunstenaars die meedraaien in projecten van de Academie voor Beeldvorming.