Ga naar de inhoud
Dakota!
Foto: Dakota Magdalena Mokhammad
Foto: Dakota Magdalena Mokhammad
MissPeukie! Foto: Isa IJpelaar

Twee mensen lopen deze zomer stage bij de Academie voor Beeldvorming. Van harte welkom, Dakota en MissPeukie!

Meer over het project Drag Up Family

‘Dakota, begin jij?’

‘Hallootjes, ik stel me graag aan jullie voor als Dakota Magdalena Mokhammad (zij/haar), de nieuwe stagiaire bij de Academie voor Beeldvorming. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar aan de kunstacademie. Graag geef ik u een beknopte samenvatting van mijn activiteiten binnen mijn kunstpraktijk.

Ik ben een veelzijdige kunstenaar die, via verschillende media, zoals textiel, breien, haken, metaal, hout, tekeningen, installaties en performance thema’s verkent zoals het menselijk lichaam, gender, spiritualiteit en de relatie tussen mens en natuur. Mijn werk toont een diepgaande interesse in het lichaam en de constructie van identiteit, vaak met symbolische en mythologische elementen. Met aandacht voor vakmanschap en materialiteit creëer ik werken die zowel tastbaar als poëtisch zijn. Daarnaast onderzoek ik de complexe interacties tussen mens, maatschappij en natuur. Het werk dat ik produceer is introspectief, nodigt uit tot reflectie en bevat vaak een perspectief waarin machtsverhoudingen plaats vind.

De Academie voor Beeldvorming biedt mij de mogelijkheid om op een andere manier naar kunst te kijken en te onderzoeken hoe ik maatschappelijke interacties kan gebruiken als medium. Ik zal betrokken zijn bij diverse projecten om te observeren en te leren van de dynamiek die zich daar afspeelt. Door middel van mijn eigen ervaringen en het onderzoeken van mijn bijdrage aan de projecten, zullen we bepalen welke rol ik binnen deze projecten zal vervullen. Bijvoorbeeld, bij het project Drag Up Family varieert mijn rol; ik kan een ondersteunende figuur zijn die iedereen helpt, of juist een performance geven. In ieder geval kijk ik er enorm naar uit om hieraan deel te nemen.’

‘Dankjewel. MissPeukie?’

‘Hoi Hoi Hoi Hoi Hoi,

Ik ben MissPeukie. Wat moet ik verder zegen? Ik ben een 50 jarige oude clown uit Den Bosch die geniet van een peuk en een Bossche bol. Muziek, gezeik en drama is mijn passie. Of ja, muziek is alleen voor onder de douche. 

En dan vraag je je zelf af: ‘Wat de eend doet deze clown bij Academie voor Beeldvorming?’ Eerlijk gezegd, geen idee. Als ik er even over nadenk, wat ik niet vaak doe, ken ik Maybe en die zei: ‘Peukie, kom hier wat leuks doen?! Je kan lekker komen schoon maken.’ Daarop zei ik: ‘Ja is goed.’ Dus nu ben ik hier en draag ik een steentje bij voor deze wereld. 

XOXO MissPeukie XOXO’

‘Dankjulliewel! Veel plezier met de stage!’