Ga naar de inhoud

Mariek ‘zonder e’ Janssen studeert Audiovisueel Specialist op het Sint Lucas in Eindhoven. Ze is 19 jaar, woont in Vlijmen, studeert bijna af en loopt sinds augustus stage bij de Academie voor Beeldvorming.

Wanneer ben je een av-specialist?
Mariek loopt drie maanden stage bij de Academie voor Beeldvorming en zal ook haar examenopdracht hier uitvoeren. Dat betekent concepten bedenken, locaties bezoeken, storyboards maken, filmen en monteren. Ze helpt mee met IN DE (S)MAAK, denkt na over online storytelling en maakt een video over de tentoonstelling rondom (R)oma in het Stedelijk Museum Breda.

Deze projecten gaan bepalen of Mariek de skills heeft van een av-specialist. Dat is niet zonder druk. Hoe maak je een goede productie terwijl je worstelt met alle angsten van dien? Wanneer is het goed genoeg? Hoe balanceer je tussen de verwachtingen van de opleiding en die van jezelf? Allemaal vragen die door Mariek’s hoofd spoken tijdens het opzetten en uitvoeren van een productie.

Wanneer is het goed genoeg?
Daar bovenop komt dat stage een stressvolle en beangstigende periode is. Past ik in het team? Heb ik genoeg kennis en vaardigheden om hier te zijn? Durf ik mezelf te mengen in gesprekken? Kan ik mijn mening geven zonder dat het voelt alsof ik iets stoms zeg? En kan ik vragen stellen zonder het gevoel te hebben dat ik dom ben?

Deze vragen maken een stage alleen maar moeilijker. Het belangrijkste doel van Mariek is om over deze drempels heen te stappen. Mariek hoopt te leren dat het oké is om hulp te vragen en dat dat niet vervelend of raar is. Dat gaat niet in een keer gebeuren, waarschijnlijk zijn deze drempels niet weg aan het einde van stage. Maar hopelijk zijn ze dan wel wat kleiner. Ze vertelt erover in de onderstaande video.