Ga naar de inhoud
Foto: Lotte Stekelenburg
Foto: Lotte Stekelenburg
Foto: Lotte Stekelenburg
Foto: Lotte Stekelenburg
Foto: Lotte Stekelenburg
Foto: Lotte Stekelenburg

Nu in Depot Boijmans Van Beuningen: Vooruitkijken: Objects of Change. Rotterdam, stad en haven, wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Wat verandert op weg naar dit doel? De tentoonstelling besteedt aandacht aan het ‘Huis van de Toekomst: BoTu op Menskracht’. In een meterslange tekening laat Melle Smets zien hoe de buurt rondom het Huis van de Toekomst zelfvoorzienend wordt. Dit lukt door een simpele keus: alles draait op menskracht, de meest duurzame energiebron op aarde.

Meer over het project Huis van de Toekomst

Huis van de Toekomst
In het Huis van de Toekomst geven inwoners van Bospolder-Tussendijken (BoTu), kunstenaars en actieonderzoekers vorm aan duurzaam samenleven. Kern is een toekomstscenario voor de wijk, gemaakt door Smets en Kris de Decker van de Human Power Plant. Wat als je zelf verantwoordelijk wordt voor de energie die je nodig hebt, geholpen door zon, wind en, als het niet anders kan, vuur?

Prototypes
Het Huis van de Toekomst bouwt met de Academie voor Beeldvorming, Bakkerij de Eenvoud, en andere partners prototypes van de menskracht-samenleving. Denk aan een houtgestookte gemeenschappelijke oven waar we brood bakken met de buurt, een wolwerkplaats, of een naaiatelier. Eens per half jaar komen professionals en buurtbewoners bij elkaar in een Energie Agora. Samen zoeken ze hoe prototypes meegenomen kunnen worden in de verduurzaming van BoTu. 

Gratis rondleiding
In mei wordt er een gratis rondleiding gegeven. Wil je meedoen? Laat het ons weten. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. Kom je langs om je ervaringen over de tentoonstelling te delen?