Ga naar de inhoud
Foto: Bernhard Strauss
Foto: Bernhard Strauss
Foto: Bernhard Strauss

Huis van de Toekomst neemt deel aan de groepstentoonstelling Transform! Designing the Future of Energy in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein (Duitsland) van 22 maart t/m 1 september 2024.

Meer over het project Huis van de Toekomst

De opening op 22 maart 2024 wordt afgetrapt met een paneldiscussie met o.a. de curator Jochen Eisenbrand, Marjan van Aubel en Arno Schlüter die vertellen over hun visie van een wereld grotendeels zonder fossiele brandstoffen en hoe de technologie en de mens hierin op een motiverende kunnen samenwerken.

De tentoonstelling belicht en onderzoekt de wereldwijde honger naar energie. Hoe kan design helpen om het gebruik van hernieuwbare energie te vergroten en het energieverbruik te verminderen? Wat moeten industrie en politiek, wat kunnen we allemaal bijdragen aan het succes van de energietransitie? Namens het Huis van de Toekomst worden tekeningen van Melle Smets en Kris de Decker van de Human Power Plant getoond in de tentoonstelling. De tekeningen zijn een wandeling door de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken.