Ga naar de inhoud

Voor alles is er een eerste keer. Mensen denken vooral dat de eerste keer goed of slecht kan gaan, maar denken niet aan de gedachte dat de eerste keer vooral een wijze les is. Net als dat een baby leert van de eerste val door proberen te lopen, gaat Emir leren van zijn eerste keer stage lopen.

Over Emir
Emir Gürsoy is 19 jaar en woont in Waalwijk samen met zijn twee broertjes bij zijn ouders. Je raadt al wie de meeste verantwoordelijkheid heeft. Toen hij voor de eerste keer naar het MBO ging, koos hij voor de opleiding ICT-applicatie ontwikkelaar, maar dat bleek niet echt zijn ding. Te eentonig. Nu zit hij in het tweede jaar Sociaal Werk op het Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch. Zijn hobby’s zijn fashion-runways kijken, online en offline shoppen, uitgaan en muziek luisteren. Hij heeft vrienden die muziek maken en misschien is dat ook een van zijn ambities. Dat moet hij nog uitvogelen.

Stage
Vanaf september loopt hij een jaar lang stage bij de Academie voor Beeldvorming. Het spreekt hem aan hoe de organisatie omgaat met sociale vraagstukken door middel van beeldvorming. Hij wil leren om verantwoordelijkheid te nemen over zijn leerproces, zoals hij dat ook voor zijn broertjes doet, en beter leren omgaan met twijfel.

“What makes you weird as a kid makes you great today,” is zijn motto. Hij werd vroeger nagekeken omdat hij altijd excentrieke kleding droeg. Nu ziet hij dit eerder als een kracht. De vraag is dan ook: hoe kan je dat gebruiken in het ontwikkelen van een professionele identiteit?

Emir is bij de Academie onder andere betrokken bij de artistiek actieonderzoeken Huis van de Toekomst en All Inclusive.