Ga naar de inhoud
Foto: Lise Sore

Het verhaal van Adriaan van der Zon, die alles in zijn leven op alfabetische volgorde doet, is van de K van kunst naar de L van loodgieter gegaan. Studio Linie, een project van Witte Rook in het Bredase Liniekwartier, vond plaats op 21 november 2020. In de vorm van een afhaal- en bezorgservice maakten kunstenaars contact met bewoners, ondernemers en passanten.

Team Studio Linie
Kunstenaars Wouter van der Giessen, Bodil Havermans, Floor Snels, Merel Stolker, filmmaker Jesse Bom en grafisch ontwerper Niels Visser waren betrokken als maker bij Studio Linie. Onder begeleiding van Eef Schoolmeesters en onze artistiek leider Malou van Doormaal hebben zij twee maanden toegewerkt naar de presentatie. Dat bleek lastig in een tijd waarin anderhalve meter de norm is en groepsvorming niet wenselijk. Wat kan dan wel?

Publicatie
De vorm van een afhaal- en bezorgservice voor creatieve uitwisseling ontstond midden in het proces, onder toeziend oog van de fictieve eigenaar Adriaan van der Zon. Niels Visser werkte zijn concept verder uit door o.a. een website met interviews en vacatures. In het recent gepubliceerde artikel op Witte Rook is te lezen en te zien hoe de kunstenaars hiermee zijn omgegaan. Hieronder het videoverslag van de dag door Jesse Immanuel Bom.